0723-506554

Många outdoor-aktiviteter att välja på

Svartbäck Gård ligger nära friluftsaktiviteter såsom MTB-leden Knektleden, Sala Silvergruva med nedstigning, vandringsleder i olika längd och svårighetsgrad 36-håls golfbana, kanotpaddling i gruvans omfattande vattensystem, för att nämna några.

Vi har olika paket för dig som önskar boka en helhetsupplevelse med utrustning, matsäck, transport och guide. Fler aktivitets-paket finns att boka här.

Knektleden MTB

Cykling

Knektleden  - MTB

Charmig MTB-led i det gruvhistoriska landskapet vid Sala Silvergruva. Bansträckningen är 7 km. Svartbäck Gård kan ordna med transport till ledens startpunkt, matsäck och bistå med kartor och guide. Enklare cyklar finns att hyra på gården lämpliga för nybörjare.

Läs mer om Knektleden och boka paket. 

Fler cyklingstips finns här

Gruvdammsrundan

Vandring

Gruvdammsrundan

Leden passar utmärkt för dig som vill uppleva en blandning av idyllisk landsbygd, vacker natur och fascinerande historia. Du kan vandra leden i sin helhet 26 km eller dela upp den i etapper. Svartbäck Gård har ett paketerbjudande kallat GlamHajk för dig som önskar vandra Gruvdammsrundan med guldkant. I paketet ingår boende, mat och vandring samt transport och guide i ett och samma pris.

Fler tips på vandring runt om i Sala.

Längs kanalerna

Paddla i gruvans vattensystem

Silvergruvans omfattande vattensystem av kanaler och dammar lämpar sig väl för ett äventyr i kanot. Svartbäck Gård hyr ut uppblåsbar kanot som lätt kan transporteras och läggas i vid olika platser där du som gäst önskar börja din kanottur. I paketet ingår kanot för två personer, paddlar, flytväst, picknick och transport till startplats och upphämtning.

Pris 1 200 kr för en heldags hyra inklusive transport, utrustning och matsäck. Lämpligt för två vuxna personer eller en vuxen och två barn.

Flytväst för hund kan också hyras. Läs mer och boka.

Utflykter och upplevelser som utgår från Svartbäck Gård i gårdens regi

Svartbäck Gård är en charmig och genuin gård för kick-off med jobbet eller semesterboende för familjer eller sällskap i avskilt och lugnt läge nära friluftsaktiviteter.

På Svartbäck Gård erbjuder vi paketerade upplevelser inom outdoor såsom cykling, vandring och paddling och alltid med en gourmet-twist.

Fler spännande aktiviteter att göra i Sala.

Damtralla

Med cykel på grusvägar och stigar

Ölstabrändan runt med gourmet-twist

Cykelutflykten runt naturreservatet Ölstabrändan utgår från Svartbäck Gård. Eran picknick är packad från bondköket och kaffetermosen och kakan från matmor väntar i cykelkorgen. Turen tar er längs grusvägar och större stigar genom orörd skog med små avstickare såsom till nedslagsplatsen för Lansenplanet. Turen är 1.4 mil lång och passar även barn Läs mer

Järndammen i Sala

Vandra Gruvdammsrundan

GlamHajk 48 timmar

Ett tvådagars äventyr med guldkant i de djupa skogarna runtomkring gruvstaden Sala. För dig och ditt kompisgäng eller kickoff med jobbet. Följ med Svartbäck Gård på natur- och gourmetupplevelse all inclusive runt spännande Gruvdamsrundan. Dagtid har ni med er härlig picknick under er outdoor-upplevelse och kvällstid dukas det för gourmetmiddag i bondköket. Ni sover skönt på gården som är er bas för hajken. Läs mer

Murder Mystery

Middag & mysterium

Tabberaset i Svartbäck

Tabberaset i Svartbäck. Boka middag för mindre sällskap med spännande mordmysterium att lösa!

Vem är mördare? Vem kan man lita på? Nu kan du tillsammans med en grupp vänner eller kollegor uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter en god middag på en allmogegård i skogarna utanför Sala.

Ni kommer att få uppleva en spännande kväll med att lösa en mordgåta genom lyssna på varandras alibi, hitta ledtrådar och följa eran inre Hercule Poirot.

Pris: 450 sek per person, dryckespaket finns att välja som tillval. Anpassat för 8 personer.

"Ett mysigt ställe mitt i naturen. Värdinnan gjorde allt för att vi skulle känna oss välkomna och ha det bra. Kan varmt rekommendera Svartbäck Gård."  Susanne augusti 2021 

Aktiviteter

Cykla, vandra, träna, leka eller bara koppla av

Cykla

Svartbäck Gård ligger mitt i det vackra kulturlandskapet norr om Sala med mil efter mil med grusväg och skogsvägar som inbjuder till cykling. Sala kommun har tagit fram en cykelkarta där flera fina förslag finns på turer med olika längd. Cykelturen "Golfrundan" på 30 km och "Naturrundan" på 32 km går precis utanför husknuten med fina stopp på vägen såsom Galleri Ölsta skola, Ölsta naturreservat, Järndammens friluftsområde och Sala Silvergruva. Passa på att stanna till vid Måns Ols Utevärdshus halvvägs eller boka din matsäck från gårdens kök.

Följ cykelleden "Naturrundan" i Google Maps. Ladda ned kartan som PDF Leden är inte markerad med skyltar.

Du hyr din cykel enklet via Hygglo och kan välja om du vill utgå från Svartbäck gård eller från torget i Sala.

För den som önskar en längre cykelupplevelse finns paketet Cykla runt Ölstabrändans naturreservat där det ingår picknick och guide.

Vandra

Det finns massor med fina vandringsleder i olika längd och svårighetsgrad runtom Sala. Alla åldrar och ambitionsnivåer kan lätt ta sig ut i skog och mark och uppleva naturen till fots.

Det mest närliggande lederna från Svartbäck Gård är  Gruvdammsrundan och Hårsbäcksdalen och en bit längre bort finns Hälleskogsbrännans naturreservat från den stora branden 2014 med flera leder och sevärdheter.

Motionsgården vid Annedal är också ett populärt ställe att utgå ifrån när man vill ta sig ut i skogen eller såklart från Sala Silvergruva finns flera stigar som tar er ut i den intressanta gruvmiljön.

Inne i Sala finns fina promenadvägar längs gruvans vattenvägar och för de yngre finns roliga stigar att med stentroll att leta efter. 

Om du önskar ha en guide med dig under vandringsäventyret så kan Svartbäck Gård erbjuda outdoor-paketet GlamHajk  

Träning, avkoppling och kreativt skapande

Oavsett årstid finns alltid något att uppleva på gården som har ett välfyllt sällskapsrum för slöa dagar med dignande bokhyllor, drivor av sällskapsspel eller varför inte besöka ateljén med olika pyssel och kreativt material som får din skaparlust att flöda.

För den träningssugne besökaren finns träningsredskap att låna och yoga-mattor

Det är lätt att snöra på sig löpardojorna och ta sig en springtur längs grusvägarna och lätt att få till en skön mil eller kortare rundor.

Sommar och höst finns gott om bär och svamp att plocka eller vara med och skörda på gården i växthus och pallkragar,

Runt gården finns många stigar i skogarna och vi bistår gärna med digitala kartor lätta att följa i Strava.


Till bokningsförfrågan

Boka
Sala med omnejd

Runt om Sala finns mycket spännande att göra

För den som vill hitta fler aktiviteter i Sala med omnejd finns många samlande sidor att titta vidare på för att få inspiration till utflykter.

Nedre Dalälven

Fiske, paddling, guidade turer, mm mm Läs mer

Destination Sala

Samlad information om aktiviteter, boenden, mat och shopping i Sala. Läs mer

Måns Ols

Måns Ols vid sjön Långforsen har många aktiviteter att erbjuda såsom kallbadhus, kägelbana, värdshus, hyra båt och kanot Läs mer

Till bokningsförfrågan

Boka