0723-506554

Med cykel på grusvägar och stigar

Cykelutflykt med gourmet-twist i spännande Ölstabrändan

Cykeläventyr på grusvägar och längs breda stigar längs med öppna fält och genom ur-skog. Ölstabrändan är ett naturreservat mellan Sala och Heby i Västmanland som fått stå orörd sedan en stor brand härjade där 1888. Eran mumsiga picknick är packad från bondköket och kaffetermosen och kakan från matmor väntar i cykelkorgen.

I paketet ingår hyra av cykel, guide och picknick. Cykelturen passar för familjer, kompisgäng eller kickoff med jobbet. Turen är 1.4 mil lång och passar även barn i svårighetsgrad. Ni kommer få se många spår efter branden såsom tex förkolnade träd och eldspruckna stenblock samt hur naturen återskapats.

Turen har små avstickare såsom till nedslagsplatsen för Lansenplanet som störtade här för 50 år sedan och två personer omkom. Under höstarna stannar vi såklart och plockar svamp och bär. Djurlivet är rikt och vi har stor chans att se älg och rådjur.

Laura berättar om cykel-äventyret runt Svartbäck Gård

"Min man och jag reser på cykel och det var mycket trevligt att stanna på en lugn plats, omgiven av grönska, med vad för oss italienare är de typiska svenska röda husen. Värden gav oss full frihet att använda trädgården och växthuset, plus att han lämnade oss en utsökt middag med lax och potatissallad. Du kan inte be om något bättre."

Boka cykelutflykt och dina tillval via bokningsförfrågan

Boka
Pris och paketbeskrivning

400 sek per person

Boka ditt outdoor-äventyr med Svartbäck Gård och upplev de djupa skogarna runt gruvstaden Sala. Ni tar er runt på cykelturen antingen själva med hjälp av digital karta eller med guide.

Hyra av cykel, guide och picknick med mat och fika ingår i paketet.

Hitta runt

På egen hand eller med guide

Ta er fram

Hyra av cykel och hjälm

Ta er i mål

Picknick-korg med lunch och eftermiddagsfika

Tillval

Middag, sova eller slappna av

Tillval kan bokas för den som önskar i form av gourmetmiddag i bondköket på gården när man återvänder efter avslutad cykelutflykt. Det finns även möjlighet att boka boende på Svartbäck Gård eller SPA hos våra grannar.

Matsalen är serverad

Trerätters middag

Matsalen på Svartbäck gård används flitigt av gäster för såväl högtider som vardag. Som tillval till er utflykt kan väljas middag från gårdens meny eller att matmor anpassar till era behov och önskemål.

Tex kan trerätters italiensk middag förbokas till ett pris av 250 sek per person. Färrätt, varmrätt och efterrätt med kaffe/the ingår. Dryck tillkommer. Fler menyförslag finns här

Sängen är bäddad

Sängen är bäddad

Boende i Lillstugan

Det enklare boendet i Lillstugan är ombonat och välutrustat med eget badrum och frukosten serverad utanför dörren.

SPA på Bagarstugan på Albäck

Njut och slappna av

Utomhus SPA och panoramabastu

Efter en dag ute i naturen från cykelsadeln kan det vara extra härligt med att njuta av ett spa-bad under bar himmel. Genom Svartbäck Gård kan gäster boka SPA hos granngården Albäck. Jacuzzi och vedeldad panoramabastu ingår i priset som är 1 500 sek per tillfälle.

Boka cykelutflykt och dina tillval via bokningsförfrågan

Boka
Mer info

Om Ölstabrändan

Ölstabrändans Naturreservat är en mycket intressant skog eftersom det inte bedrivits något skogsbruk efter branden och därmed kan man tydligt se hur en skog utvecklas naturligt efter en eldhärjning.


Läs mer hos Länsstyrelsen