0723-506554

GlamHajk: vandringsäventyr med Silverkant

2-dagars-hajk med silverkant i de djupa skogarna runtomkring gruvstaden Sala. För dig och ditt kompisgäng eller kickoff med jobbet. Följ med Svartbäck Gård på natur- och gourmetupplevelse all inclusive där vi tillsammans vandrar Gruvdammsrundan. Dagtid har ni med er härlig picknick under er outdoor-upplevelse och kvällstid dukas det för gourmetmiddag i bondköket. Ni sover skönt på gården som är er bas för hajken. Kom och vandra i Silverstaden Sala!

Pris per person: 5 800 kr

All inclusive-paket med boende, mat och vandring.

 • Vandra Gruvdammsrundan med guide

  Upplev de spännande skogarna runt gruvstaden Sala till fots. Du vandrar i två dagar med lokal guide. Ena dagen kan bytas ut mot paddling eller cykling.

 • Boende i gårdens Lillstuga

  Dubbelrum med två enkelsängar i Lillstugan på Svartbäck Gård två nätter. I boendet ingår sänglinne, parkering och Wifi. Förutom eget sovrum, egen toalett och dusch finns i Lillstugan ett allrum med brädspel och mysig gammeldags känsla med timrade väggar och breda tiljor i golvet.

 • Helpension med picknick, middag och frukost

  I paketet ingår matsäck med lunch och fika för båda dagarna utomhus. Middag avnjuts på gården i matsalen på vintern och utomhus på sommaren när vädret tillåter. Frukost serveras båda dagarna.

Fotograf Jonas Bilberg

Lättvandrad led för tvåbenta, fyrbenta, stora och små

Gruvdammsrundan är en familjevänlig vandringsled som går genom rogivande skogar, över vilsamma mossmarker och längs med flera bad- och fiskevänliga sjöar.

Leden passar utmärkt för alla som vill uppleva en blandning av idyllisk landsbygd, vacker natur och fascinerande historia. Läs mer om Gruvdammsrunden hos Trails of Västmanland.

Vill man ha så snyggt sele som boxer-killen Cooper i klippet här bredvid finns fina hund-saker att köpa hos Voff - Hundägarnas favoritbutik.

Till Bokningsförfrågan

Välj paket och eventuella tillval såsom SPA eller extra övernattning.

Boka

Upplägg för äventyret

Övergripande schema för paketet.
 • Incheckning sker kl 10 dag 1 då ni får tillgång till erat rum och möjlighet se er omkring på gården och dess omgivningar.

 • Innan avfärd mot vandrings-äventyret får ni er matsäck av matmor i Bondköket: Matig wrap, dryck, kaffetermos, kaka.

 • Vid kl 11 går transporten till Järndammen och där ni möter upp er guide som ska följa er på er första etapp av Gruvdamsrundan. Den lokala guiden berättar om leden och vad ni kommer mötas av.

 • Om ni hellre vill ta en cykeltur på 40 minuter till startpunkten vid Järndammen finns cyklar att hyra på gården.

 • Efter några härliga timmar över längs med stigarna utmed leden får ni en välförtjänta vila och avnjutning av matsäck. I picknick-korgen från matmor finns såklart kaffetermos och kaka också.

 • Efter er lunchpaus fortsätter dagens vandring genom de vida skogarna och ni passerar många lämningar från Salas tid som gruvstad.

 • Kl 16 går transporten tillbaka till Svartbäck gård och det finns tid för vila och dusch innan middagen.

 • Middagen serveras kl 19 i matsalen i Stora huset. I paketet ingår Pizzafrossa. Allergier och matpreferenser kan vi såklart ta hänsyn till och anpassa menyn efter behov.

 • Dag 2 serveras stor bondfrukost i köket i Stora huset och här får ni även matsäck av matmor inför dagens äventyr.

 • Transport till andra etappen av Gruvdamsrundan avgår kl 10. Om så önskas kan vandringen dag 2 bytas ut mot paddling eller cykling. I Sala finns goda möjligheter till att både cykla grusväg eller MTB.

 • Transport tillbaka till gården vid kl 16. Här kan man välja tillval såsom SPA.

 • Middag serveras kl 19. Vid fint väder blir det grillbuffé vid gårdens stora grillplats

 • Dag 3 serveras frukostbufée i Stora huset och det finns tid för promenad innan utcheckning kl 11.

 • Efter utcheckning dag 3 kan man såklart passa på att utforska Sala ytterligare genom ett besök inne i centrum för lite shopping eller åka till gruvområdet för en nedstigning i Silvergruvan.


Boka tvådagars outdoor-äventyr: boende två nätter på Svartbäck Gård. lokal guide båda dagarna och alla måltider och transporter ingår i paketet. I paketet ingår lyxigt boende på gård, aktiviteter och helpension. Ring idag för mer information eller för att boka ditt äventyr. Om ni önskar byta ut delar av turen mot cykel eller paddling går det att ordna. Hundar är välkomna.


-------------------------------------------------------------------

Spången över Ekebymosse på Gruvdammsrundan - Fotograf Jonas Bilberg
Gruvdammsrundan