0723-506554

Laga mat över öppen eld är gott och kul !

På Svartbäck Gård älskar vi att laga mat över öppen eld och hos oss kan du njuta av både mat, fika och fördrink vid brasan på gården. Kringbyggd eldstad med sittplats för många. Vi har även utomhus-pizza-ugn och såklart använder vi det som är odlat på gården så långt förråden räcker från det som är skördat från pallkragar och växthus. 

Grillning kräver rejäla verktyg och vi gillar den grillspade och grilltång vi har från Sommarboden - Grillbestick som gör jobbet vid grillen kul!

Grädda tunnbröd och gör din egen rulle!

Den stora kringbyggda grillen med bänkar och olika grill-varianter såsom galler, Muurika eller kok-stång ger oss många olika möjligheter att erbjuda matlagningsevents utöver det vanliga. Kanske ni vill testa på att baka samiska Gahkku, ett bröd som gräddas på den glödheta muurika-pannan. Gahkkun kan sen fyllas med olika tillbehör där de lokalt producerade korvarna nog är det mest populära. Kaffe på maten kokas såklart vid brasan.
slice it upHär är vi hungrigaSamiska tunnbrödGårdens matmor är grillmästarestockbrasa med ved från skogarna runt gårdenmums

"Mysigt boende med mycket trevlig värd och härlig grillplats!" 

Helena juli 2022

Koka kaffe över öppen eld och njut

Ta del av en enastående kaffekonstupplevelse! Koka kaffe över öppen eld är den ultimata njutningen av kaffe ute i naturen. Boka in kaffe-kokar kurs hos oss på Svartbäck Gård.

Lite tips på vägen hur du gör det bästa kaffet vid brasan:

  1. Fyll din kaffepanna med friskt vatten och placera den över en gnistrande brasa eller glödande eld.

  2. Ta fram det väl-doftande kaffepulvret. För den ultimata smakresan rekommenderar vi grovmalet kokkaffe.

  3. Mät upp rätt mängd enligt instruktionerna på paketet och se hur pulvret dansar ner i kaffe-pannan. Eller följ måttstocken: en generös matsked per kaffekopp (1,5 dl).

Sätt kurs mot kaffets underbara värld och boka din kaffe-kokar-kurs vid vår stora stock-brasa som tronar på gården.

Boka kaffe-kokar-kurs hos oss! 

Maila
Grillkväll tillsammans på gården