0723-506554

Boende, småstadsmys, middag med kusligheter för hela familjen

Spökjakt i Silverstaden Sala

Spökvandring, mordgåta & middag med övernattning

Samla familjen och ta tåget till Silverstaden Sala för en kuslig helg! I paketet ingår stadsvandring i mysiga småstaden Sala med spöktema, fika och besök på spännande Väsby Kungsgård där Wasar och andra kungligheter huserat genom århundraderna. Dagen avslutas i källarvalven under Kungsgården för middag och mordmysterium för er att lösa.

Spökjakt i Sala
Fulladdat med kusligheter och mys

Dagens upplevelser

Upplägget för dagen beskrivs nedan.
Anländ med tåg

Anländ med tåg

Det är lätt att ta sig till Sala. Från Västerås är det en halvtimmes resa och från Stockholm tar det dryga timmen till småstaden Sala i Västmanland. Tågen stannar ofta och det är en kort promenad från tågstationen till gågatorna i centrum.

Spökvandring i Sala

Spökvandring

Vid ankomst möter er guide upp på tågstationen och tar er med på en spökvandring i Sala stad. Under en timme får ni uppleva kalla kårar, höra om lokala gastar och hemska historier från förr

Fika på anrika Johanssons

Fika på anrika Johanssons

För att lugna nerverna stannar vi och fikar på anrika Johanssons café med en efterföljande fri timme att strosa runt på egen hand i Salas fina stadskärna för att kanske fynda något fint i någon av de pittoreska butikerna eller bara uppleva lugnet i en småstad med gågator runt torget.

Middag med mysterium

Middag med mysterium

I samlad tropp går vi från tågstationen via den fina Stadsparken och dammarna mot Väsby Kungsgård för nästa punkt på programmet: Murder Mystery i Wasakällaren på Väsby Kungsgård med mordgåta och trerätters middag. Under avnjutandet av mat från Utevärdshuset Måns Ols får ni tillsammans avslöja vem som är mördaren i sällskapet under ledning av en spelledare

Övernattning på Tinget

Övernattning på Tinget

Övernattning efter avslutad middag och en lång spännande dag sker på Hotell Tinget i centrala Sala.

Tinget är det gamla tingshuset i staden.

Nedstigning i Silvergruvan

Tillval: nedstigning i Silvergruvan

Dagen efter kan tillval läggas till med besök vid Sala Silvergruva för att uppleva mer av stadens historia.