0723-506554

Cykla i Sala

Runt om Svartbäck gård och i Sala finns många fina turer för dig som vill cykla. MTB-led i gruvmiljö, landsvägar för racercykling om du tränar inför ett lopp eller bara har lust för en långtur samt även många, många grusvägar för att att cykla lite långsammare.
Knäpp på dig hjälmen och kom till Sala och cykla!

Knektleden - MTB i gruvmiljö

Knektleden är Salas charmiga MTB-led i den gruvhistoriska kulturmiljön vid Silvergruvan. Leden har både både flow och utmanande partier. Boka MTB-äventyr runt Knektleden via Svartbäck gård med lokal guide, boende, mat och transport.

Alla MTB leder i Västmanland finns samlade hos Trails of Västmanland.

Grusväg med familjen eller kompisgänget

Runt om oss på Svartbäck Gård finns många fina grusvägar att cykla på och Ölstabrändan är ett fint utflyktsmål.

En nya grusvägsled för cykling är under utveckling mellan Sala Silvergruva och Sätrabrunn kurort. Mer info om leden på projektets hemsida Från Brunn till Gruva eller om du vill ut och cykla och vill ha en karta att följa så ladda ned Naturkartan - Från Brunn till Gruvaoch följ leden där.  

Landsväg - långturer förbi Sala

För er som gillar att cykla långt på landsväg går två långa leder förbi Svartbäck Gård i form av Sverigeledens etapp 18 och Mälardalsleden.

Boka boende hos oss under ditt cykeläventyr!

Knektleden (Fotograf: Daniel Watkinson)
Cykelpaket all inclusive i gruvmiljö

MTB-äventyr runt Knektleden

Boka all inclusive mtb-paket med boende, mat, transport och lokal guide.

Knektleden är Salas charmiga MTB-led i den gruvhistoriska kulturmiljön vid Silvergruvan. Leden har både både flow och utmanande partier, turens längd anpassas helt efter era behov. Svartbäck Gård ordnar med transport till ledens startpunkt, gofika och termos ingår. På plats så möts ni upp av en lokal guide som kan varje sten på leden och vet exakt vart det är läge att stanna för selfies. För dig som önskar startar vi med en genomgång av cykel och några grundtips för att få en härlig cykelupplevelse.

Om ni önskar så lotsar guiden till afterbike innan återfärden till Svartbäcks gård. Priset på 4 200 kr per person är all inclusive för hela upplevelsen i ett dygn. Förutom övernattning och middag på gården, ingår transport till ledens startpunkt och guide som förbereder er för ledens utmaningar. Nya välskötta mtb-cyklar lämpliga för nybörjare finns att hyra om du inte tar med din egna hoj. Minst 2 personer behövs för att boka.

Läs mer om paketet och boka

Fler cykeltips

Sommartid ordnar Norrby Hembygdsförening en cykeltur som man tar på egen hand. Karta finns att köpa via föreningens hemsida
I Sala finns en enkel guide med förslag på cykelturer (tyvärr är inte lederna utmärka med skyltar och ingen digital karta finns).