0723-506554

Boende för familjer och företag

Välkommen till oss!

Totalt har Svartbäck Gård 11 bäddar fördelat på två hus. Boka antingen Stora Huset och ha tillgång hela gården och fullt utrusat kök eller boendet i Lillstugan med mysiga Blå rummet. Stora huset kan endast bokas minst två dygn.

För större sällskap med behov av mer än 11 bäddar samarbetar vi tätt med granngården Albäck där Bagarstugan har 6 bäddar. Sala Golfklubb har stugor med 20-talet bäddar.

Stora husetBlå rummet, tvåbäddsrum i LillstuganBondköket i Stora husetMånga grusvägar runt gården att cykla påLillstugans väggar är varsamt renoveradevälkommen på fika!

Bokningsförfrågan

Boka
Lillstugan, boende och konferensrum
Boende för två personer

Lillstugans Blå rummet bokas för 1 400 sek per natt

Sänglinne och frukost för två personer samt parkering och Wifi ingår. Läs mer

Lillstugan har renoverats med helt nya ytskikt och tapeter i äldre stil. I flera av rummen har de gamla golven återfått sin forna glans och såpats in. Väggarnas lerklining har återskapats och timmerväggarna återigen fått komma ut i dagens ljus. Varsamt och försiktigt väcks stugan återigen till att ta emot boende och besökare som vill känna den gamla charmen i timrade, faluröda hus.

När du bokar Blå rummet har du förutom eget sovrum tillgång till det gamla köket där det finns sköna fotöljer för läsning och fika samt matbord med plats för två personer.

Tillval för boende

Utflykter, äventyr och rekreation

För boende på gården finns flera utflykter och äventyr att välja på som tillval. Här är några exempel med cykla i naturreservat, lösa mordgåtor, bada spa-bad eller vandra längs Gruvdamsrundan.
Cykla med oss

Cykelutflykt runt Ölstabrändans naturreservat

Följ med på skogsäventyr från cykelsadeln och du får en heldags naturupplevelse med guldkant i form av förtäring med det lilla extra. Cykelutflykten i naturreservatet Ölstabrändan tar er längs grusvägar och större stigar genom orörd skog. Vår lunch-matsäck avnjuts ute i det fria och kaffetermosarna är nedpackade och gården har skickat med kakor till eftermiddagsfikat. Hyra av cykel, matsäck, fika och guide ingår i priset. Läs mer

400 SEK per person, minst fyra personer
Murder mystery

Tabberaset i Svartbäck

Boka middag & mysterium som tillval till erat boende och avsluta dagen med ett spännande mordmysterium att lösa! Tabberaset i Svartbäck är anpassat för 8 personer och exklusivt skrivet manus för gården Svartbäck utanför Sala.

Vem är mördare? Vem kan man lita på? Nu kan du tillsammans med en grupp vänner eller kollegor uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter en god middag på en allmogegård i skogarna utanför Sala.

Ni kommer att få uppleva en spännande kväll med att lösa en mordgåta genom lyssna på varandras alibi, hitta ledtrådar och följa eran inre Hercule Poirot.

Dryckespaket finns att välja som tillval.

450 SEK per person

GlamHajk: vandringsäventyr

Två dagars hajk med vandring dagtid längs Gruvdamsrundan. Minst 4 personer krävs för att boka vandringsäventyr. Läs mer

3 500 SEK för hajk i två dagar, exkl boende
Panromabastu Bagarstugan

Utomhus jacuzzi och vedeldad bastu

Njut av panoramabastu med utsikt över de vida fälten och skogarna runt omkring. Jacuzzin ger avkoppling under bar himmel. För de bor på Svartbäck Gård finns tillval att boka i form av SPA på granngården Albäck. Max 6 personer.

1 900 SEK per tillfälle

Ladda baterierna hos oss

Unna dig själv, familjen eller ditt team återhämtning och att ladda batterierna hos oss på Svartbäck, omgiven av vackra öppna landskap och djupa skogar att utforska. Vi erbjuder cykeluthyrning, mat- och dryckupplevelser och möjlighet att boka outdoor-upplevelser.

Vi välkomnar både mindre företag och privatpersoner. Svartbäck Gård passar såväl för er som söker lokalerför konferens eller för kompisgäng som söker en plats för en aktiv helg.

Under hösten och vintern kan du hitta på många roliga aktiviteter hos oss på Svartbäck Gård. Vintertid när det är snö finns fina skidspår på Fallets golfbana ett stenkast från gården. Hösten är idealisk för långpromenader i skogarna runt gården där du hittar svamp och bär. Fiskelyckan kan också stå dig bi i någon av de fina sjöarna runt Sala som ingår i vattensystemet kring gruvan. Vi hjälper dig med fiskekort och fiskeutrustning kan du hyra hos oss.

Hängmatta i skuggan

För dig som reser vidare

Våra kompisar

Svartådalen
För dem som reser vidare och vill ha ytterligare natur- eller kulturupplevelser i Västmanland kan Svartbäck Gård varmt rekommendera Svartådalens Bed and breakfast som ligger nära Hälleskogsbrännans Naturreservat från den stora branden 2014. Delar av området runt Svartån och Svartådalen är Natura 2000-områden och hela området har utpekats som riksintresse för friluftsliv.